Naši pogoji poslovanja

POGODBA

med

TOSKANA, proizvodno in trgovsko podjetje, d.o.o.
Ljubljanska cesta 19
1360 Vrhnika
Matična številka: 3532020000
Davčna številka: SI22802835

(v nadaljnjem besedilu “ponudnik”)

 

in

kupcem

(v nadaljnjem besedilu “kupec”)

 

Osnovni pojmi:

 

"Toskana.si" – Toskana spletna trgovina

"obiskovalec" - vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče Toskana.si, vendar ni prijavljena kot registrirani uporabnik

"kupec" - fizična ali pravna oseba, ki na spletnem portalu ponudnika oz. spletnem mestu Toskana.si kupi izdelke ponudnika

"osebni podatki" so podatki, ki jih kot osebne podatke opredeljuje Zakon o varstvu osebnih podatkov

 

SPLOŠNE DOLOČBE

Namen teh pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci. Po pogodbi se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup na spletni strani Toskana.si.

Splošni pogoji poslovanja Toskana.si so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDPR ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in določajo pogoje nakupov izdelkov v spletni trgovini.

Toskana.si je spletna trgovina, ki jo upravlja ponudnik.

Vsi osebni podatki so strogo varovani v skladu z uredbo EU GDPR.  Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Uporabnik se lahko strinja, da ga o spremembah Splošnih pogojev poslovanja obvestimo takoj, ko stopijo v veljavo. Vse spremembe so za uporabnika zavezujoče, zato uporabnikom priporočamo da se s pogoji poslovanja ob vsakem nakupu vestno seznanijo.

Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje podatke:
 

  • ime in priimek,

  • naslov in kraj bivanja,

  • naslov elektronske pošte,

  • telefonska številka,

  • ter ostale podatke, ki jih kupec vnese v obrazec na spletnem mestu Toskana.si;

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja. Vsak uporabnik dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka),

  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v roku, ki ga izbere kupec na podlagi ponujenih možnosti ponudnika),

  • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

  • jasno in nedvoumno določene cene,

  • način plačila in dostave,

  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka - vse na posebno oz. izrecno zahtevo kupca,

  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
     

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika na Toskana.si, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo izdelkov, ki so na voljo na spletni strani Toskana.si.

Nakup, opravljen preko spletnih strani Toskana.si, se šteje za nakup, opravljen skladno s pravnim redom Republike Slovenije.

Dostavo izdelkov, kupljenih preko spletnih strani Toskana.si, ponudnik preko svojih lastnih virov ali/in preko pogodbenih partnerjev zagotavlja na območju Republike Slovenije.

Navedeni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer z oddajo naročila na spletni strani Toskana.si. Kupec ne more opraviti nakupa preko spletne strani, če se s Pogoji poslovanja ne strinja.

Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani ponudnika in si jih lahko kupec prenese na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave.

Pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu svetuje, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini Toskana.si spreminja. Ponudnik si prizadeva zagotoviti razumljive in podrobne informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih artiklov, ki so navedene na embalaži izdelka, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih.

Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani. V primeru morebitnih estetskih razlik med sliko in dejanskim izdelkom, to ne vpliva na specifikacijo samega izdelka.

 

POSTOPEK NAROČILA BLAGA

Izbiranje izdelkov

Na spletni strani www.toskanadelikatesa.com kupec z miško preko napisa »Ponudba« dobi možnost izbire po skupinah različnih artiklov (Testenine in riž, Rižote, moka, polente, Delikatesa, Mesnine, Ribe…). S klikom na izbrano skupino izdelkov se mu odpre podstran s posameznimi izdelki.
S klikom na gumb »Dodaj v košarico« željeni izdelek doda v košarico.
Na desni strani se ponudi vpogled v košarico, kjer lahko vidi, da je bil izdelek dodan in nadaljuje nakup. Košarico umakne z ekrana brez pregleda s klikom na znak »>« ob napisu »Vaša košarica«. Lahko pa košarico tudi odpre in jo pregleda s klikom na gumb »View Cart«.

 

Košarica
V košarici lahko kupec spreminja količino (jo vpiše v okence ob izdelku ali poveča in zmanjša s pritiskom na puščici v okencu). Izdelek izbriše iz košarice s klikom na »x«. Košarica se ob teh dejanjih sproti samodejno obnovi.
V košarici so ob izdelkih poleg količin navedene tudi cene in slike izdelkov. S klikom na sliko izdelka v košarici se kupec iz košarice vrne na podstran tega izdelka v trgovini, kjer si izdelek lahko ponovno pogleda.
Pod seznamom izdelkov v košarici ima kupec tudi možnost, da v okence vpiše promocijsko kodo.
Druga možnost je, da pripne še svoje sporočilo ponudniku. Lahko odda informacijo o dostavi ali podobno.
Desno spodaj v košarici kupec najde podatke o stroških poštnine.
Ko je kupec izbral vse izdelke in želi nakup zaključitii, vidi desno od seznama izdelkov seštevek cen ter končni znesek skupaj s stroški poštnine. S klikom na gumb »zaključi nakup« se mu preko varne povezave odpre stran »checkout«.

 

Zaključek nakupa
Na desni strani ekrana kupec še vedno vidi vsebino svoje košarice in vse podatke o nakupu. V košarico se lahko vrne s klikom na gumb »Edit Cart«. Tudi tu lahko pod vsebino košarice vnese promocijsko kodo oziroma kodo za popust, če jo ima in jo uveljavi s klikom na gumb »Apply«.

Levo od vsebine košarice ter zneska za plačilo v označena polja pod »1 Shipping Details« vnese zahtevane podatke za dokončanje nakupa. Klikne na gumb »Continue«.

Odpre se naslednji korak »2 Delivery Method«.
Kupec izbira med dvema opcijama (dostava s Pošto Slovenije ali osebni prevzem v poslovalnici). Ko označi željen način dostave, klikne na gumb »Continue«.


Odpre se korak »3 Payment«, kjer je meni za vnos plačila. Kupec v ustrezna polja vnese zahtevane podatke ter na koncu znova klikne na gumb »Continue«.

Korak »4 Review & Place Order«
Kupec lahko ponovno pregleda vnesene podatke za dostavo in plačilo.  Kupec podatke pregleda tako, da se z drsnikom pomakne proti vrhu strani. Ob vsakem koraku lahko posamezne podatke spremeni tako, da klikne na napis [Edit]. Nakup dokončno zaključi s klikom na gumb »Place Order.«


 

S klikom na »Zaključi nakup« kupec izjavlja:

  • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;

  • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost.

 

KUPON ali KODA ZA POPUST
 

Kodo za popust kupec lahko prejme preko različnih promocijskih aktivnosti in jo lahko uveljavi v spletni trgovini. Vpiše jo v za to namenjeno okence med samim procesom nakupa. Navodila za vnos so opisana v poglavju »Postopek naročila blaga«.

Pri enem nakupu lahko kupec koristi le en kupon oziroma kodo.  Kupon je v primeru, da je to eksplicitno zapisano, časovno omejen. Znižani končni znesek na računu je tudi veljaven znesek za obračun dostave.

 

CENE
 

Naročanje v Toskana.si poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov na spletnih straneh. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene so jasno označene.

Cene v ponudnikovi spletni trgovini se lahko razlikujejo od cene v ponudnikovi fizični trgovini. Morebitne posebne/nižje cene so posebej označene. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca. Veljavne so cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika.

Vse cene v spletni trgovini Toskana.si so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost - DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

Cene se lahko tudi spremenijo zaradi posebnih akcijskih ponudb, uvajanja novih izdelkov ali promocijskih akcij. Popust, namenjen končnemu potrošniku, velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog.  Akcijske cene veljajo od-do datuma, zapisanega ob znižani ceni.
Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so vidni v nakupovalni košarici še pred zaključkom naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. S potrditvijo naročila so vse cene in drugi pogoji zavezujoči in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.  Kupec o vseh podatkih o oddanem spletnem naročilu prejme obvestilo na elektronski naslov, ki ga je navedel v nakupovalni košarici pri vnosu svojih podatkov. V tem sporočilu je obveščen tudi o predvidenem roku dobave. Če elektronskega sporočila ne prejme, obstaja možnost, da je kupec navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca naprošamo, da se obrne na nas preko v nadaljevanju dokumenta objavljenih komunikacijskih kanalov.

 

PLAČILA
 

Ponudnik omogoča plačilo po predračunu in s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami Visa in Mastercard. Potrdilo o naročilu je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku, saj ga prejme na svoj elektronski naslov.

 

STROŠKI POŠTNINE
 

Poštnina je lahko vključena v ceno, brezplačna ali ločeno jasno zapisana. Kupec je o znesku poštnine seznanjen pred potrditvijo svojega nakupa. Stroškov poštnine ni, kadar kupec v košarici izbere možnost »prevzem blaga na lokaciji«.
 

  • nakup do 15 eur :   5 €

  • nakup 15-30 eur :   3,50 €

  • nakup 30-50 eur:    2,50 €

  • nakup nad 50 eur: BREZPLAČNO

 

PREVZEM BLAGA NA LOKACIJI

Kupci imajo ob zaključku nakupa možnost izbire opcije prevzema na treh lokacijah:

  • Na sedežu podjetja TOSKANA D.O.O., Ljubljanska c. 19, 1360 Vrhnika

  • TOSKANA DELIKATESA (koseška tržnica), Vodnikova 187, 1000 Ljubljana

  • TOSKANA DELIKATESA (glavna tržnica),  Pogačarjev trg 1, 1000 Ljubljana

 

DOSTAVA NA IZBRANO LOKACIJO
 

V primeru, da je artikel na zalogi, blago odpremimo v roku 3-6 delovnih dni, o točnem datumu dostave kupca obvestimo preko elektronskega sporočila. Poleg blaga kupec prejme morebitna navodila ter račun, ki za nekatere izdelke velja kot garancijski list. V primeru, da blaga ni na zalogi, bo kupec v roku delovnega dne obveščen o spremenjenih podrobnostih dostave. Podatki o dostavljavcu so kupcu vidni v potrdilu o naročilu, ki ga prejme na svoj elektronski naslov.  

Kupoprodajna pogodba oz. naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in na e mail naslovu kupca. Ponudnik ga hrani za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

Ponudnik si pridržuje pravico do zavrnitve dobave blaga kupcu, če ima ta neporavnana pretekla naročila ali je v pravnem sporu s ponudnikom v zvezi z nakupom preko Toskana.si ali zlorablja pravico do vračila blaga skladno s 43.č. členom Zakona o varstvu potrošnikov.

Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ne glede na vrsto nakupa ali način plačila, bo račun za nakupljeno blago dostavljen s paketom z nakupljenim blagom.

Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa, in sicer za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

 

STATUS NAROČILA
 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Kupcu so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Pravni status takšnega naročila je “naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov. Za naročila, ki odstopajo od povprečnih naročil pri ponudniku, si ponudnik pridržuje pravico kontaktirati kupca ter preveriti naročilo in po potrebi zahtevati drug način plačila - vse iz nabora predvidenih plačilnih sredstev.

Ko informacijski sistem sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov naročila ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi oziroma odpošlje, o čemer kupca obvesti po elektronski pošti.

Oddana naročila se obdelujejo v delovnem času Toskana d.o.o. po vrstnem redu oddanih naročil oz. po planiranih časovnih terminih za prevzem blaga.

 

DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA
 

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku, skladno s pogoji. Pogodbeni partner za dostavo blaga je Pošta Slovenije.

Za dostavo naročila mora biti:

  • zagotovljen dostop dostavnega vozila neposredno do lokacije, navedene na naročilu;

  • zagotovljena možnost parkiranja dostavnega vozila na lokaciji, navedeni na naročilu.
     

Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti ob določeni uri in dnevu na lokaciji določeni ob oddaji naročila. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga.

Opozorilo: alkohola se ne more izročiti osebi, mlajši od 18 let, ki se ob prevzemu blaga ne nahaja v spremstvu odrasle osebe.

V primeru, da kupec blaga ne prevzame ob dogovorjenem času in je potrebna ponovna dostava, se kupcu zaračunajo dodatni stroški dostave.

 

ODSTOP OD POGODBE OZIROMA VRAČILO BLAGA
 

Kupec ima možnost, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, načeloma v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe.

Kupec ima pravico, da ponudniku skladno z veljavno zakonodajo, trenutnimi določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43. č, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 114/06, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15) (v nadaljevanju: »ZVPot-1«) v 14 od prevzema izdelkov sporoči, da odstopa od nakupa, v sporočilu pa navede potrebne podatke o nakupu – npr. ime in priimek, št. računa, itd., na podlagi katerih lahko podjetje obravnava njegovo zahtevo. Pri vračilu izdelkov kupec skladno z določbami omenjenega zakona (7. odstavek 43.d člena ZVPot) ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga.

Kupec nosi strošek vračila blaga – poštnine.

V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku.

Pred odstopom od nakupa sme kupec opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati, če odstopi od nakupa. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Šteje se, da sta sporočilo o odstopu oz. izdelek poslana pravočasno, če je pošiljka oddana pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Priporočamo, da ponudnika pred vračilom obvestite na elektronski naslov ali pokličete na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema,  je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne prejeto plačilo. Ponudnik vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Če podjetje ni v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena ZVPot, traja rok za odstop od pogodbe tri mesece. Ta rok začne teči pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da od pogodbe odstopi.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od nakupa ne velja v primerih, kot jih določa ZvPot-1 (5. odstavek 43. č člena), in sicer za pogodbe o nakupu sklenjene na daljavo. V primeru, da pride do poškodbe blaga ali uničenja embalaže, se vrednost blaga zniža. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave in lastnosti blaga.

Možnost vračila ne velja:

  • za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam;

  • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ker je neločljivo pomešano z drugimi predmeti;

  • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok trajanja oziroma rok uporabe;

  • Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

 

STVARNA NAPAKA
 

Napaka je stvarna:
 

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;

  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Kupec, ki je ponudnika pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

  • ali odpravo napake na izdelku,

  • ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako,

  • ali vračilo plačanega zneska.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Obrazec za uveljavljanje stvarne napake si lahko prenesete TUKAJ.

 

REKLAMACIJA
 

Kupca ponudnik prosi, da pred oddajo reklamacije:
 

  • neskladje prejete pošiljke sporoči na elektronski naslov spletna@toskana.si

  • pokliče na telefonsko številko ponudnika
     

Reklamacijo izdelkov ponudnik zagotavlja skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije.

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ob prijavi reklamacije kupec izpolni obrazec, ki se nahaja TUKAJ.

Kupec v obrazec zapiše ugotovitve in zahtevano izbirno pravico glede rešitve reklamacije. Kupec ima pravico do izbire rešitve, njegova zahteva (zamenjava blaga, dobropis ali vračilo denarja) se zabeleži.

Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na elektronski naslov spletna@toskana.si in telefon 01/ 755 28 56.

 

OPOZORILA IN OMEJITVE

Ravnanje z blagom

Po Zakonu o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, se ravnamo po načelih dobrih higienskih navad, osnovanih na sistemu HACCP v trgovinski dejavnosti, ki opredeljujejo, da mora biti pot takšnih izdelkov do kupca neprekinjena. Hlajene izdelke dostavimo v posebej za to prirejeni transportni embalaži, v kateri se ohranja zahtevana temperatura.

Popusti in aktivnosti v spletni trgovini Toskana.si lahko veljajo tudi za pravne osebe.

Zaradi varnostnih razlogov ponudnik predlaga kupcu, da številko naročila hrani do prevzema izdelkov z vso skrbnostjo in onemogoči tretjim nepooblaščenim osebam, da bi se seznanile s to številko. Slednje velja tudi za tehnično/logistične ukrepe varovanja navedenih odgovorov na elektronskih napravah, na katere je kupec prejel številko naročila.

Vsak kupec je dolžan poskrbeti za varen elektronski naslov, ki ga uporablja in kamor mu ponudnik Toskana.si posreduje obvestila.

 

EMBALAŽA
 

Ponudnik pakira izdelke tako, da povratne embalaže ni.

 

ZAGOTAVLJANJE INFORMACIJ O ŽIVILIH
 

Ponudnik je kot lastnik spletnega mesta odgovoren za zagotavljanje obveznih informacij o živilih pred zaključkom nakupa.

V zvezi s predpakiranimi živili:

Pred zaključkom nakupa ponudnik omogoči, da so na voljo vse obvezne informacije o živilih razen datuma minimalnega trajanja ali datuma uporabe. Opredelitev „obveznih informacij o živilih“ vključuje vse informacije, ki morajo biti zagotovljene končnemu potrošniku v skladu z zakonodajo EU in slovensko zakonodajo.

Ob dobavi blaga ponudnik omogoči, da so na voljo vsi obvezni podatki (vključno z datumom minimalnega trajanja ali datumom uporabe).

V zvezi z nepredpakiranimi živili:

Ponudnik zagotavlja, da bodo informacije o alergenih prikazane pred zaključkom nakupa na podpornem gradivu za prodajo na daljavo ali z drugimi ustreznimi sredstvi, ki jih ponudnik jasno opredeli, in sicer brez dodatnih stroškov za končnega potrošnika.

Kupec je odgovoren, da informacije o alergenih vedno preveri ob prevzemu živila, saj se njihove sestavine v smislu vsebnosti alergenov lahko spremenijo.

 

VARNOST
 

Zaradi zaščite pred zlorabami plačilnih in kreditnih kartic ponudnik lahko preverja informacije, povezane z naročilom kupca.

Ponudnik prejme podatke, ki se nanašajo na naročilo kupca. V primeru, da kupec ne posreduje zahtevanih podatkov, lahko to ovira izvedbo njegovega naročila. V primeru, da se plačilo ne izvede zaradi zlorabe kreditne kartice, bo to dokumentirano. Vsakršna sumljiva ali neobičajna raba kreditnih kartic bo sporočena pristojnim organom.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil, skladno z izvajalcem, s katerim ima sklenjeno pogodbo za namen izvajanja storitev plačevanje preko spleta. Podrobnejše informacije o varnosti ponudnik navaja v Politiki zasebnosti, ki se nahaja na povezavi.


ZASEBNOST IN ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV
 

Ponudnik se zavezuje k vestnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo kot so lahko na primer e-novice. Kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Kupčevi osebni podatki ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam, razen v primeru, če bodo le-ti potrebni za obveščanje glede dostave ali reševanja reklamacij, se pravi v kupčevem najboljšem interesu. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Spletna stran uporablja htpps protokol, ki onemogoča prestrezanje osebnih podatkov med samim nakupom, obenem pa podjetje uporablja tudi varovanje elektronske pošte notary.email.

 

AVTORSKA ZAŠČITA
 

Vsebina spletne trgovine www.Toskana.si, vključno s podatki, opisi izdelkov, grafično podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Toskana d.o.o.., ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Toskana d.o.o. Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani. Fotografije izdelkov lahko zaradi različnih vzrokov nekoliko odstopajo od dejanskega stanja (so simbolične) na primer zaradi proizvodnih sprememb, na katere ponudnik nima vpliva. 
 

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Podatke, ki jih podjetje Toskana d.o.o. zbira, kupec najde v Politiki zasebnosti, ki je objavljena na ponudnikovi strani www.Toskana.si. Ponudnik spoštuje Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDRR). Uporabnik oziroma kupec sam dovoli ali ne dovoli obdelave podatkov. Vsak kupec oziroma uporabnik ima pravico kadarkoli zahtevati izbris svojih osebnih podatkov iz naše baze. To stori tako, da nas kontaktira preko katerega od naših komunikacijskih kanalov (elektronska pošta, telefon, Facebook) ter sporoči svoje podatke za izbris. Izbris podatkov iz naslova GDPR se ne nanaša na podatke, ki jih je podjetje dolžno hraniti po ZDDV-1, Zakonu o davčnem postopku, Zakonu o gospodarskih družbah, Slovenskih računovodskih standardih, Zakonu o računovodstvu ter Pravilniku o izvajanju zakona na dodano vrednost.

 

PRITOŽBE IN SPORI
 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in daje na voljo osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova spletna@toskana.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Toskana d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

PREVLADUJOČE PRAVO
 

Te pogoje in določbe se ureja in razlaga v skladu s slovenskim pravom. Pogodbeni stranki s tem priznavata pristojnost slovenskih sodišč. Vse pogodbe bodo sklenjene v slovenskem jeziku. 

Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

Ti pogoji poslovanja pričnejo veljati dne 7.4.2020.

 

Toskana d.o.o.
Ljubljanska cesta 19
1360 Vrhnika


toskana.si | toskanadelikatesa.si
spletna@toskana.si
telefon 01/ 755 28 56
www.facebook.com/toskanadelikatesa

Ljubljanska cesta 19, 1360  Vrhnika
Toskana d.o.o
Proizvodno in trgovsko podjetje
Prodajna mesta
Toskana tržnica Koseze -      (01) 519 85 73
Toskana Vrhnika Sedež-        (01) 755 28 56

Toskana centralna tržnica-   (01) 232 12 45
  • Facebook